Мед Атлант

На Прикарпатті відкрили оновлену експозицію, присвячену Українським Січовим Стрільцям

У рамках відзначення 110-ї річниці від дня створення Легіону Українських Січових Стрільців в Івано – Франківському музеї визвольної боротьби ім. Степана Бандери відкрили оновлену експозицію, присвячену його формуванню та бойовому шляху.

Також на подвір’ ї музею відбулось урочисте спецпогашення поштової марки, яку приурочили 110-й річниці УСС.

 “Українське січове стрілецтво стало першою національною військовою формацією у новітній історії, що не лише боролася проти іноземної агресії, а й утверджувала самостійність української нації. Їхні ідеали, а це – любов до рідної землі, готовність пожертвувати собою заради майбутнього та непохитна віра в Україну, залишається актуальними сьогодні, коли ми змушені захищати свою незалежність у боротьбі з російською агресією”, – підкреслила Світлана Онищук.

Виставка оригінальних артефактів є чудовою нагодою провести історичні паралелі та підсилити знання української історії.

Цікаво, що така експозиція є унікальною в області, тож важливо, аби школярі з усіх куточків Прикарпаття мали змогу відвідати музей та глибше вивчати нашу славну минувшину. До слова, на таку реекспозицію з обласного бюджету виділили близько 329 тис. грн.

Ще одним важливим акцентом у відзначенні річниці створення Легіону УСС стало створення спеціальної поштової марки. Автор її ескізу – знаний на Прикарпатті митець, заслужений діяч мистецтв України Богдан Губаль.

На марці зображено лева на щиті у синьо-жовтому обрамленні, що символізують міць Українського Січового Стрілецтва, єдність та соборність України.

Також за вагомий внесок у створення експозиції та розвиток музейної справи грамотами відзначили працівників музею визвольної боротьби та автора ескіза марки.

 “Дякую кожному, хто долучається до збереження та популяризації української історії. Разом – до перемоги”, – додала керівниця області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...