Мед Атлант

Українцям представлять План Перемоги, однак без низки закритих деталей — Єрмак

Формула миру Зеленського для більшості світових лідерів є головним документом для встановлення справедливого миру в Україні.  Деякі деталі Плану Перемоги є закритими, оскільки, все, що стає публічним, буде почуто не тільки українцями, “це чує і ворог”.

Про це сказав глава Офісу президента України Андрій Єрмак в ефірі загальнонаціонального телемарафону в неділю ввечері, пише Місто, посилаючись на Meta.

Це план президента, і, безумовно, як він пообіцяв після презентації президенту Сполучених Штатів, партнерам, я думаю, План буде презентовано українцям. Але, безумовно, є частини, такі дуже чутливі, вони є закритими. І не тому, що є таємниці. Це наша країна, ми всі, знаєте, сьогодні, в хорошому сенсі цього слова, така, справді, єдина родина, в якій не може бути таємниць, особливо під час війни. Але все ж таки все, що стає публічним, це чують не тільки в нас, в Україні, це чує і ворог, — пояснив Єрмак.

За його словами, також важливо реалізацію цього плану “побачити на ворожій території, і побачити в результатах, у перемогах наших військових, наших Збройних Сил”.

Він також висловив упевненість, що громадяни зрозуміють необхідність замовчування деяких деталей Плану Перемоги.

Люди у нас дуже розумні, люди все розуміють, і все оцінюють. Я думаю, що дуже часто навіть краще за політиків… і саме тому наша українська нація переможе в цій війні, — підсумував Єрмак.

Єрмак наголосив на важливості візиту президента України Володимира Зеленського в США, під час якого на полях Генеральної асамблеї ООН відбулося понад 30 зустрічей зі світовими лідерами, як країн-партнерів, що підтримують українську Формулу миру, так і країн, які займають “нейтральну позицію”.

Дуже важливо, що і президент, і вся команда, ми продовжуємо працювати з країнами, які є дуже важливими для цього процесу, але поки що займають, я б сказав, нейтральну позицію….Поки в нас триває ця жахлива війна, ми робимо все можливе й неможливе, щоб ці країни були все-таки на боці України. І я можу вам сказати, що цей процес триває, у ньому є певні успіхи, — сказав Єрмак.

У зв’язку з цим глава Офісу президента звернув увагу на позицію деяких країн Глобального Півдня щодо бразильсько-китайської ініціативи.

Під час засідання навколо питання, так званої, бразильсько-китайської ініціативи, деякі країни Глобального Півдня, які спробували долучити до цього, вони або не брали участі, або не долучилися до фінального документа. І це свідчить, що Формула миру президента Зеленського є в розумінні більшості світових лідерів — головним документом, головною базою для того, щоб закінчити цю війну і повернутися до сталого, справедливого миру, — зазначив Єрмак.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...