Мед Атлант

Дефіле та фотовиставка “Крізь віки”: у Франківську дружини воїнів збирають на FPV-дрони. ФОТО

Франківські ГО «Дружина Воїна» та ГО «Теплі Обійми» ініціювали патріотичний благодійний фотопроєкт «Крізь віки». На серії з 16 світлин дружини військовослужбовців та ветеранів постають в українських автентичних костюмах, окремим елементам із яких понад сотня років.

Сьогодні, 1 жовтня, в Обласному краєзнавчому музеї, що в міській ратуші, відкрили благодійну фотовиставку, яку супроводжували міні-аукціоном та дефіле. Упродовж двох тижнів її експозиції збиратимуть кошти на придбання FPV-дронів для підрозділів ЗСУ.

Проєкт реалізовано за підтримки будівельної компанії blago.

Проєкт “Крізь віки” є першою колаборацією ГО “Теплі обійми” з ГО “Дружина воїна”. Як виникла така ідея розповіла Ольга Зварич, голова ГО “Теплі обійми”, ініціаторка і організаторка фотовиставки:

“Я її вже виношувала чотири роки, поділилася нею з Тетяною Фреїшин і ми почали експедицію в пошуках костюмів. Спочатку планували знайти 12, тому що хотіли зробити календар. Але коли розпочали роботу, то зрозуміли, що на календарі ми не зупинимося і це буде масштабна фотосесія. Запросили дружин військовослужбовців, ветеранів, матерів, тому що для них це була і свого роду терапія. 13 числа ми плануємо не менш феєричне закриття з певним майстер-класом, але поки що нехай залишиться секретом”

Під час відкриття фотовиставки відбувся аукціон, на якому було представлено шість лотів.

“Нашим основним завданням було показати, що пам’ять повинна жити, ми повинні доносити до майбутніх поколінь історію нашого роду. Я представляю сьогодні костюм з села Корнів, Чернелицької громади. Цей костюм носили в прохолодну погоду старші поважні жінки від 45-річного віку. До костюму входить червоний жупан, передня і задня запаски та нижня ткана спідниця”, – розповідає учасниця дефіле, дружина воїна Любомира Фіцик.

“Коли одягаєш стародавні костюми, ти ніби перероджуєшся і поринаєш у той час – це досить трепетно. Відповідно отримуєш дуже гарні позитивні емоції і вистачає ресурсу ще на деякий час – це щодо фотосесії. Сьогодні нам тривожно, бо задумали дефіле, але ми не є професійними моделями. Ми стараємося, ми разом, ми готуємося, нам весело на репетиціях – це про нашу згуртованість. Такі наші спільні заходи об’єднання наших дружин і водночас підтримка для наших чоловіків. Адже останнім часом усі наші заходи мають благодійну складову”, – зазначає керівниця ГО “Дружини воїнів” Тетяна Фреїшин.

Підтримати ініціативу та долучитися до збору можна за посиланням

Номер картки банки
5375 4112 2083 2708
Рахунок ГО «Дружина Воїна»
Ощадбанк UA653365030000026006300239657
ЄДРПОУ 42723358
Призначення: благодійна допомога – дрони

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...