Мед Атлант

У Лисецькому ліцеї на ЗСУ зібрали понад 56 тисяч

У Лисецькій громаді відбулися святкові заходи з нагоди Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисників і захисниць України та Дня Українського козацтва

У храмах громади відбулися святкові богослужіння. Зокрема, в церкві Воздвиження Чесного Хреста селища Лисець її настоятель отець Федір Бойко та сотрудник отець Василь Скурчанський відслужили панахиду за загиблими на російсько-українській війні нашими воїнами. Про це повідомляють на сторінці селищної ради.

Після цього в Лисецькому ліцеї відбувся традиційний ярмарок на підтримку Збройних сил України. Його організували вчителі та учні навчального закладу, їх батьки, які своїми руками виготовили смаколики. Виручені за них 56 618 грн підуть на підтримку українських воїнів, які боронять рідну землю на фронті.

«Наша сила – у нашій армії, якій маємо допомагати, чим можемо, – сказала директор ліцею Христина Піндус. – Кожен воює на своєму фронті: наші воїни – на передовій, ми забезпечуємо надійний тил».

Лисецький селищний голова Анатолій Лущак подякував педагогічному колективу та учням ліцею, їх батькам за небайдужість, свідому патріотичну позицію. Він зазначив, що, мабуть, немає в державі родини, яка би не була дотичною до спротиву ворогові, тому День захисників і захисниць України є всенародним святом. І в цей день потрібно схилити голови перед пам’яттю загиблих Героїв, вшанувати та підтримати сім’ї, які втратили на фронті своїх рідних чи очікують на повернення з війни.

Настоятель храму Воздвиження Чесного Хреста отець Федір Бойко поіменно згадав мешканців Лисця, учнів місцевого ліцею, які віддали своє життя за незалежність і державний суверенітет України. Він закликав присутніх долучатися своєю працею та молитвами до розбудови нашої держави.

Учні ліцею під керівництвом наставників підготували тетралізовану сценку та танцювальний флешмоб, присвячені Дню захисників і захисниць України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...