Мед Атлант

У Франківську вшанували пам’ять Романа Гурика: сьогодні йому могло би виповнитися 30 років. ФОТО

У середу, 2 жовтня, у ПНУ ім. В. Стефаника біля пам’ятного Обеліску, присвяченого студентам і викладачам, які загинули у боротьбі за незалежність України, вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні, Героя України Романа Гурика.

Цього дня йому могло б виповнитися 30 років.

У заході взяли участь керівництво університету, мати Героя Ірина Гурик, викладачі та студенти.

Станом на сьогодні 52 студенти та випускники Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника віддали своє життя у російсько-українській війні.

“Для нас це дуже важливо, ми кожного року традиційно вшановуємо пам’ять Романа Гурика і всіх полеглих випускників нашого університету. Вважаю, що дуже важливо сьогодні для наших студентів, щоби вони розуміли маленькі кроки до нашої великої перемоги. Ми, як університетська спільнота є відповідальними за виховання національно-патріотичної молоді, підтримку їхньої емоційної стійкості у боротьбі за нашу незалежність у всіх її проявах”, – зазначає Валентина Якубів, перша проректорка ПНУ ім. В. Стефаника.

“30 років – це абсолютно дорослий чоловік. Я не можу собі уявити його у такому віці. Яким би він був – я не знаю. Але глибоко переконана і на сто відсотків впевнена в тому, що якби він був живий, то був би на сході і оберігав нашу державу”, – коментує мати Героя Ірина Гурик

Роман Гурик, студент філософського факультету ПНУ, загинув 20 лютого 2014 року під час Революції Гідності на Майдані від пострілу снайпера. Він став шостим у родині, хто віддав життя за Україну.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...