Мед Атлант

У Франківську відкрили анотаційні дошки чотирьом Героям

Сьогодні, 2 жовтня, в Івано-Франківську відкрили анотаційні дошки полеглим Героям – захисникам України Олександру Підлузькому, Роману Паньківу, Євгену Хоміцькому, Сергію Гирявцю.

Пам’ятні знаки освятили на фасаді Ліцею імені В’ячеслава Чорновола. Саме тут у свій час навчались Герої.

Вони віддали свої життя за нас з вами, за Україну. Наш святий обов’язок шанувати пам’ять про Них і про всіх полеглих захисників! Дякую колективу Ліцею з імені В’ячеслава Чорновола за плетіння сіток, працю й допомогу військовим. За те, що кожен з вчителів, кожен з батьків долучається до допомоги, — пише мер міста Руслан Марцінків.

Вчора на Покрови на кладовищі на Чукалівці священники зачитували 582 ім’я наших Героїв, які загинули в московсько-українській війні. Близько 150 сьогодні вважаються безвісти зниклими.

Це велика ціна української перемоги. Це ціна, яку платить Франківськ, наша область і Україна за те, щоб ви могли тут навчатися в українській школі під синьо-жовтим прапором. Наш обов’язок берегти пам’ять у анотаційних дошках, в Алеї слави, в різноманітних заходах. Бо кожен з них любив, творив, мав покликання і наше завдання сьогодні максимально берегти пам’ять у різноманітний спосіб, — додає Марцінків.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...