Мед Атлант

У Яворові відбувся ХХIV Зліт обдарованої учнівської молоді Гуцульщини

Вчора, 18 жовтня 2024 року, Яворівський ліцей імені Петра Лосюка гостинно приймав учасників XXIV Зльоту обдарованої учнівської молоді: до Яворова поділитися своїми талантами приїхали діти зі всіх куточків Гуцульщини.

Зліт талановитої молоді розпочали вшануванням пам’яті полеглих Захисників нашої держави, спільним виконанням Гімну України. До Алеї Слави загиблих на війні яворівчан поклали квіти пам’яті та вдячності. Про це повідомляють на сторінці Косівської РДА.
У пам’ять про багаторічного директора школи, Народного вчителя України, кандидата педагогічних наук на фасаді ліцею відкрили та освятили меморіальну дошку Петру Лосюку, який жив і працював на славу Гуцульщини та в ім’я розквіту Гуцульської школи. На місце останнього спочинку видатного педагога лягли квіти шани від вдячних ліцеїстів та педагогів закладу освіти.

По завершенню урочистої частини Зльоту учнівська молодь Гуцульщини розкривала свої здібності у семи секціях: тут працювали мовно-літературна, соціально-гуманітарна секції, секції STEM, духовності і моралі, мистецтва, “Знані постаті Гуцульщини” та “Життєвий і бойовий шлях воїнів-Героїв нашого краю”.

Цього дня Гуцульська освітянська рада провела на базі Яворівського ліцею імені Петра Лосюка своє засідання, а також навідалася з екскурсією до зеленої садиби “Валило” знаної майстрині ліжникарства Світлани Павлюк.

Свято дитячої творчості, науки, знань та народного мистецтва у Яворові завершилося урочистим закриттям Зльоту та частуванням його учасників смачною піцою за сприяння депутатки Івано-Франківської обласної ради Мирослави Корнелюк.

Участь у XXIV Зльоті обдарованої учнівської молоді Гуцульщини взяли в.о. голови Косівської районної військової адміністрації Василь Жмендак та голова Косівської районної ради Ганна Думітрак.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...