Мед Атлант

В Бурштині провели турнір з плавання памʼяті Дмитра Коцюбайла

Турнір з плавання пам’яті Героя України Дмитра Коцюбайла (Да Вінчі) вдруге відбувся у Бурштині. Цього року він проходив у поєднанні з чемпіонатом області серед кадетів.

Для участі у турнірі зареєструвалося понад 100 юних спортсменів у різних вікових групах. Окрім бурштинської команди, у змаганнях взяли участь команди з Рогатина, Калуша, Снятина, Долини, дві команди з Івано-Франківська, а також команда з м. Чортків. Про це повідомляють на сторінці Бурштинської міської ради.

Протягом кількох годин на водних доріжках плавального басейну “Дельфін” точилася захоплююча боротьба юних плавців на дистанціях 50 та 100 м брасом, вільним стилем, батерфляєм, плаванням на спині та у змішаній естафеті 4*50 м. Окрім цього, обов’язковою для учасників чемпіонату України серед кадетів була дистанція 200 м комплексним плаванням.

Особливої уваги заслуговує те, що цей турнір присвячений пам’яті Дмитра Коцюбайла, Героя України, відомого під позивним “Да Вінчі”. Його життя є символом мужності та самопожертви заради нашої свободи, і саме через такі заходи ми вшановуємо пам’ять про всіх захисників, які віддали свої життя за Україну.

Як зазначив міський голова Василь Андрієшин – подібні змагання сприяють зміцненню національної свідомості та допомагають молоді формувати патріотичні цінності. Адже спорт, як і боротьба за незалежність, потребує витривалості, сили духу та єдності.

Почесні гості турніру – мама Дмитра, сестра Мар’яна та племінник Сашко. Мати Героя впевнена, що нам потрібні такі заходи, щоб не забувати всіх Героїв, які загинули за Україну. Не дарма в народі кажуть: «Поки нас пам’ятають – ми живі».

По закінченні змагань спортсмени, які посіли 1-3 місця в своїх вікових категоріях, нагороджені грамотами та медалями. Команди-переможці естафети отримали Кубки, а кожна команда отримала пам’ятний знак від Бурштинської міської ради.

Організатори турніру відзначили і команду м. Бурштин, яка була створена лише минулого року, але вже показала хороші результати.

Загальне керівництво змаганнями здійснювало Управління спорту та молодіжної політики ОДА, обласна федерація плавання та відділ у справах молоді та спорту Бурштинської міської ради.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...