Мед Атлант

У Франківську заочно судили пособництво рф, яка надала приміщення виноробні під розміщення окупантів

За матеріалами СБУ до 12 років тюрми заочно засуджено ще одну пособницю рф, яка «розквартировувала» рашистів під час окупації Херсонщини

На підставі зібраних слідчими СБУ беззаперечних доказів суд в Івано-Франківську виніс вирок ворожій пособниці – голові правління виноробного підприємства з Херсонської області.

У період окупації правобережжя 55-річна мешканка Берислава переоформила бізнес за законодавством рф та поповнювала бюджет країни-агресора у вигляді сплати до нього «податків».

Крім того, фігурантка «розквартирувала» у приміщеннях та на території виноробні підрозділи 126-ї окремої бригади берегової оборони рф.

Зокрема, в готелі та виробничих приміщеннях розташовувався головний штаб окупантів, підрозділи зв’язку, тилового та медичного забезпечення.

За даними слідчих, фігурантка неодноразово виходила на окупаційну адміністрацію Херсонщини та гауляйтера Сальдо, щоб завод отримував привілеї з боку рф. Зокрема, стати учасником програми російської «держпідтримки» та виділити додаткові 1600 га земель заводу «Таврія» з окупованої Нової Каховки.

Після «паспортизації» місцевого населення жінка отримала російський паспорт. А під час деокупації правобережжя Херсонщини – втекла до Криму.

Суд виніс їй вирок за допомогу (пособництво) державі-агресору, збройним формуванням та окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Пособницю ворога засуджено до 12 років тюрми з конфіскацією всього належного їй майна.

Розслідування проводила СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...