Мед Атлант

У Старуні вшанують пам’ять блаженного священномученика Олексія Зарицького

Прикарпатців запрошують долучитися до особливої події у Відпустовому центрі Блаженного Симеона Лукача.

30 жовтня відбудеться вшанування пам’яті блаженного священномученика Олексія Зарицького, пресвітера.

У цей день ми зберемося, щоб молитися за його заступництво та пригадати його жертовне служіння Церкві та своєму народові, — повідомляють на сторінці Центру.

Програма заходу:
🙏18:00 – Молебень
🙏18:20 – Божественна Літургія, наука
🙏19:20 – Благословення мощами

ℹ️ Олексій Зарицький (17.10.1912 – 30.10.1963)
Народився в с. Більче на Львівщині. Священик у Струтині, в 1948р. ув’язнений і вивезений до Караганди, де і помер як мученик за віру в с. Долінка. В 1990 році мощі бл. Олексія перевезено на Україну і перезахоронено біля ц. Петра і Павла, с.Рясне біля Львова.
Впродовж цілого свого життя він ревно працював над тим, щоби його брати і сестри з плоті і крові його рідного народу міцно стояли при вірі, переданій їм їхніми батьками, Господь же увінчав його старання, вчинивши його духовним батьком і наставником іноплеменних, з якими поріднили його недоля й гіркота далекої чужини. Його апостолат злагіднював болі найтяжчих душевних ран – українці, росіяни, поляки, казахи, німці… Скільки їх – тих, для яких його постать – чи то серед українських полів, чи в сибірській тайзі, чи у середньоазійських степах – була знаком примирення і взаємного прощення в утвердженні торжества безграничного Божого милосердя

Ця подія стане чудовою можливістю для духовної віднови та спільної молитви за заступництво нашого Українського блаженного. Ми щиро запрошуємо усіх паломників до Відпустового центру у Старуні, де разом відзначимо пам’ять блаженного священномученика Олексія Зарицького. Зробімо цей день особливим через нашу спільну молитву за мир і справедливу перемогу, — повідомляють на сторінці Центру.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...