Мед Атлант

Лінкбілдинг: факти, які варто знати

Лінкбілдинг як процес є важливим для просування сайту та його ранжування в пошуку. Чим більше авторитетних сайтів посилається на ваш ресурс, тим більше довіри в пошукових системах він викликає. Google, наприклад, не пропускає на перші сторінки домени, на які немає зовнішніх посилань, адже люди завжди рекомендують іншим щось цікаве та корисне. Водночас при лінкбілдингу легко заробити санкції та обмеження, якщо порушувати правила чи спамити беклінки. Ділимось фактами, які допоможуть зробити просування успішним.

Нарощувати посилання можна безоплатно

Так, і це можливо за методом гостьового постингу. Гостьовий постинг — це безоплатна публікація текстового матеріалу зі згадкою бізнесу на сторонньому ресурсі. Головним тут є якість контенту: він повинен бути цікавим і корисним. Завдяки співпраці, власник ресурсу отримує матеріал без додаткової плати, а компанія — нативну згадку себе та посилання на свій сайт. Переваги гостьового постингу:

 

  • розширення аудиторії. Це — впізнаваність бренду, додаткові продажі та збільшення прибутків;
  • посилення авторитету. Співпраця з авторитетними майданчиками допомагає будувати довірчі відносини з іншими брендами;
  • SEO-просування. Коли авторитетний ресурс посилається на ваш сайт, для пошукової системи це слугує доказом якості та цікавості вашого домену;
  • економія коштів. Гостьовий постинг безоплатний, а сам текст можна написати самостійно, не витрачаючи на це гроші.

 

Звертайтесь до власників ресурсів і пропонуйте співпрацю самостійно. Радимо завчасно ознайомитись з усіма умовами та вимогами щодо текстів, які встановлює майданчик.

Існують різні типи посилань

Від типу посилання залежить, чи переходитимуть за ним люди, та чи виглядатиме воно нативно. Розрізняють такі види лінків:

 

Анкорні з ключовими словами. Посилання, вбудовані в ключові запити типу «одяг купити гуртом» чи «стрижка чоловіча Київ». Анкорні посилання з ключами дають пошуковим системам зрозуміти, що люди отримають після переходу за лінком.

 

Брендові анкори. Посилання, вбудовані в текст з назвою компанії, бренду чи продукту. Наприклад, Google веде на сторінку однойменної компанії, що є прикладом брендового анкору.

 

Комерційні анкори з прямим входженням. Такі посилання вбудовують в текст, що прямо вказує, де та як дістати інформацію. Серед прикладів — «знайти можна на сайті», «продовження доступне тут», «за посиланням» тощо.

 

Безанкорні посилання. Лінки, що прямо додаються посеред тексту без «прикриття». Як правило, їх використовують з описом того, що користувач отримає після переходу за посиланням: наприклад, це знайомство з брендом та його діяльністю, опис послуги тощо.

Посилання-зображення. Тут лінки додаються до зображень: після кліку по такому зображенню людина переходить на сайт. Популярними прикладами є рекламні банери, зображення зі статистикою, де посилання веде на джерело, та логотипи, що посилаються на сайт бренду.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...