Мед Атлант

Франківські наркоторговці розгорнули рекламну кампанію по місту. ФОТО

На стінах франківських будинків усе частіше з’являються надписи із телеграм-адресами наркоторговців. Днями, один із таких намалювали й на вулиці Франка.

На мішанину букв та цифр старші мешканці обласного центру, що не надто дружать з соціальними мережами та молодіжним сленгом, можуть й узагалі не звернути уваги. Тим паче подібні надписи з’являють у місцях, куди рідко ступає нога дорослого і полюбляють “тусуватись” підлітки. Такі написи можна назвати й своєрідними “маркерами”. Якщо ви, все ж, відшукали їх у закапелках — можете бути певними, що поруч школа чи виш.  Продавці наркотиків малюють свої “меседжі” саме для школярів та студентів.

Світлиною Мар’яна Слободян

Вчора поновили фасад, а зранку прийшли – сюрприз. Хотілося запитати в тих, хто це зробив: “У вас совість є?” І в тих хто має за цим слідкувати, ловити: може б ви вже щось робили? Зайшла за цим посиланням- продаж амфетамінів. У нас є в поліції відділ , який цим займається? Все розписано: скільки коштує таблетка, 1 гр порошка. це ж і діти можу туди заходити.
Люди, виконуєте свою роботу, у вас ж теж є діти!, — пише Мар’яна.

І справді,  всього у кілька “кліків” на мобільному ви побачите повний опис наявних наркотиків, та навіть запевнення у їх якості. Отримати товар також труднощів не складе — оплата на електронний гаманець, після чого ваше замовлення сховають у непримітному місці та вкажуть координати.

Із подібними “посланнями” на стінах традиційно бореться КП “Муніципальна варта”. Проте, за словами керівника вартових Богдана Кухарука, викорінити  проблему поки неможливо.

Передусім, ми замальовуємо, а потім відслідковуємо, де вони з’являються, щоб локалізувати район пошуків тих, хто це може робити. До правоохоронних органів без толку звертатись, бо вони можуть зловити людину, що має при собі наркотики, але стосовно надписів – це неефективно. Ми працюємо над тим, щоб більше територій були під відеоспостереженням. Коли ми будемо бачити, що хтось здійснює цей розпис – будемо старатись цих людей спіймати і передати поліції. Це поки єдиний варіант дій, адже  кіберполіція не може відслідковувати телеграм-боти.

Кухарук запевнив, що при першій же нагоді, вартові замалюють напис на Франка.

Читайте також: Поліцейські прибули на конфлікт до подружжя і виявили наркотики. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...