Мед Атлант

На Косівщині активно впроваджують програму ментального здоров’я

Ментальне здоров’я є важливою складовою загального здоров’я дітей і має складний інтерактивний взаємозв’язок з їхнім фізичним здоров’ям та здатністю досягати успіху в школі, на роботі та в суспільстві.

Як фізичне, так і психічне здоров’я впливає на те, як ми думаємо, відчуваємо та діємо всередині та зовні. У сучасному світі важливо звертати увагу на потреби дітей і підлітків у сфері ментального здоров’я на ранніх етапах їхнього розвитку, щоб забезпечити їм продуктивне життя в дорослому віці.

На Косівщині освітні заклади стають місцем, де про психічне здоров’я не бояться говорити. Активно впроваджують програму ментального здоров’я «Ти як?» у Рожнівській та Кутській територіальних громадах: тут зі школярами різного віку проводяться тренінги, заняття арт-терапії, організовують бесіди та ігри за участі фахових психологів, створюють «Осередки щастя і релаксації», де учні мають можливість зробити інтелектуальну розминку та поділитися один з одним позитивними емоціями.

У Кутській громаді нещодавно запрацював Центр життєстійкості. Попри короткий термін функціонування тут вже встигли побувати у найвіддаленіших куточках Косівщини: в межах проєкту формування життєстійкості, що реалізовується Благодійним фондом «Карітас Коломия», у Великорожинській гімназії, що на присілку Плоский, фахівці Центру вчили дітей бути емоційно та ментально стабільними і продуктивними, навіть за кризових умов.

З дирекцією гімназії підписали Меморандум про співпрацю, завдяки якому у закладі освіти втілюватимуть в життя на якісно новому рівні ідеї проєкту формування життєстійкості.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...