Мед Атлант

ДСНС попереджає про лавинну небезпеку

27 лютого в Карпатах сніголавинна небезпека.

Про це повідомляє управління ДСНС в Івано-Франківській області.

27 лютого, у зв’язку зі снігопадами та хуртовинами, у горах Івано-Франківської області очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень), – йдеться в повідомленні.

Рятувальники також закликають не ходити в гори при несприятливих погодних умовах.

Щодня зусиллями гірських аварійно-рятувальних формувань ДСНС України здійснюються роботи з пошуку і порятунку людей, а також надання їм невідкладної медичної допомоги на об’єктах і територіях у гірській та лісовій місцевості. Викликів фахівці Служби порятунку мають чимало, адже попри численні попередження, як синоптиків, так і самих рятувальників, громадяни продовжують випробовувати стихію на міцність та ризикують життям у горах, – пишуть рятувальники.

Нагадаємо, у Карпатах загинуло двоє осіб. 22 лютого до 4-ї спеціалізованої пошуково-рятувальної групи пошуково-рятувального відділення села Явірник прийшли 4 туристів та повідомили, що їхній групі (8 чол.), котра рухалась в напрямку  гори Піп Іван Чорногірський, необхідна термінова допомога. Як з’ясувалося, група попередньо не зареєструвалася в жодному із пошуково-рятувальних відділень та знехтувала затереженнями про ускладнення погодних умов.

Прибувши до місця (приблизно на відстані понад 500 метрів від місця дислокації рятувального поста), рятувальники на ношах транспортували 3 потерпілих із значними обмороженнями до пункту дислокації рятувального поста. Двоє потерпілих не подавали ознак життя.

Як з’ясувалося згодом, загиблими в Карпатах виявивилися керівник Станції юних туристів Коломиї Павло Вінтонюк і альпініст Роман Беркещук.

24 лютого станом на 12:30 потерпілих 4 чоловік доставлено до урочища Погорілець. Після медичного огляду від подальшої госпіталізації відмовились та направились до місця постійного проживання. О 14:40 тіла 2 туристів доставлено до урочища Погорілець та передано працівникам правоохоронних органів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...