Мед Атлант

Франківські вчителі та медики обговорили важливість вакцинації проти кору

Сьогодні, 17 жовтня, відбулася конференція директорів загальноосвітніх навчальних закладів та дитячих дошкільних закладів, а також медичних сестер дитячих дошкільних закладів, де важливу увагу було зосереджено проблемі профілактики захворювання кору.

Передусім, медики почули думки освітян щодо вакцинації школярів, та розповіли, наскільки важливо ссьогодні зробити щеплення дітям.

Зараз відбувається вакцинація дітей, віком від 1 до 9 років. Це діти, які ходять або до садочка, або до дошки. Чому важливо залучити до вакцинації школи і садочки? По-перше, відповідно до листа Міністерства освіти і науки і МОЗ про заборону відвідування школи невакцинованих дітей. І хоча зараз ми не говоримо про такі радикальні заходи, але для того, щоб ми все-таки захистили своїх дітей, ми повинні обговорити і питання вакцинації кору. Адже, на сьогодні не існує іншого способу захистити дитину від хвороби, як вакцинувати, — каже начальник управління охорони здоров’я Марія Бойко.

І хоча вакцинація не запобігає виникненню кору, однак дозволяє швидше і без ускладнень побороти захворювання.

Ще одним соратником для освітян та медиків мають бути батьки, які мають зрозуміти, що їхня дитина має право бути здоровою. І потрібно прийти на поліклініку, садочок і зробити щеплення. Сьогодні кожну маму серце болить, щоб її дитина не захворіла на важку хворобу. А кір не вибирає і може мати важкі ускладнення. З тисячі хворих на кір — близько 50 можуть мати інвалідність.

За останньою інформацією, від початку року до сьогодні, в Івано-Франківську зареєстровано 138 хворих осіб на кір, з них 79 — діти.

Щодо вакцини, медики зазначають, що вона з Бельгії, якісна і в місті її достатньо, щоб усі діти були вакциновані, відповідно до календаря.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...