Мед Атлант

На Прикарпатті за кілька тижнів спіймали майже сотню нелегалів

У рамках всеукраїнської операції “Мігрант”, на Прикарпатті всього за кілька тижнів виявили 76 іноземців-нелегалів, а також понад півсотні  поплічників, в котрих вони винаймали житло.

Найбільше іноземців виявили в Івано-Франківську: 28 осіб, інших – в Надвірнянському, Коломийському та Косівському районах. Це громадяни Росії, Азербайджану, Киргизстану, Грузії, Вірменії, а також африканських країн. Серед нелегалів лише одна жінка.

Усі вони потрапили в Україну легально, через прикордонні пункти пропуску, проте  перевищили терміни перебування. За це нелегали мусять сплатити штраф у розмірі від 510 до 850 гривень. Зараз триває процес із затвердження нової суми покарання –  від 1700 до 5100 гривень.

Окрім штрафу, нелегали зобов’язані протягом 30 днів покинути територію України, інакше – примусове повернення. Такі дії проводиться за позовом міграційної служби в суд. Цьогоріч “примусівку”  вже застосували до семи осіб.

Здавши квартиру іноземцеві, який нелегально перебуває в Україні, можна заплатити добрячий штраф, пише Анна-Сабіна Ружицька.

Відтак, на Франківщині виявили 63-х осіб, в котрих орендували житло нелегали. За це прикарпатці заплатили штрафи на загальну суму близько 80-ти тисяч гривень.

Читайте також: У Франківську викрили нелегальний обмін валют з мільйонними оборотами. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...