Мед Атлант

Богородчанська музична школа відстояла нові приміщення

Сьогодні, 28 вересня, приміщення митрополичих палат духовенства у Богородчанах, які використовувала УПЦ, передали на баланс музичній школі.

Ще в 2002 першому році частина будівлі, яка вважається архітектурною пам’яткою, була передана на користування одній з палат духовенства.

Сьогодні спеціальна комісія оглянула приміщення та передала на баланс музичній школі. Чиновники запевняють, що будівля знаходиться у власності громади.

Як повідомляє голова Богородчанської районної ради Михайло Головчук, 16 років тому 80 квадратних метрів були передані у тимасове користування палаті духовенства. В орендованих приміщеннях без згоди спеціальних комісій були проведені ремонтні роботи будівлі, які фактично зіпсували її вигляд, та були неприйнятними для такого архітектурного надбання.

Районна рада виробила технічний паспорт будівлі як комплексу, також була проведена експертна оцінка будівлі. У результаті не було визначено в яких цілях використовується приміщення. Вирішено, що доцільнішим буде повернути його у власність громади.

16 серпня посадовці вирішили врегулювати це питання та вже до 31 серпня передати приміщення для користування музичній школі.

Було багато звернень від керівництва музичної школи та батьків учнів у зв’язку з нестачею класів для навчання. Оскільки приміщення знаходиться на балансі РДА, а палатою духовенства воно використовувалось не по призначенню, ми вирішили передати цих три кімнати для користування музичні школі, – розповідає Михайло Михайлович.

Натомість сьогодні Українська православна церква Московського патріархату на своєму сайті заявила, що члени “Правого сектора” захопили приміщення при Свято-Троїцькому храмі у селищі Богородчани в Івано-Франківській області.

Церква з посиланням на очевидців заявила, що представники “Правого сектора” пройшли до палат через внутрішній двір та влаштували бійку з вірянами.

У результаті декілька осіб отримали серйозні травми – двом чоловікам відповідно зламали руку та розбили голову. Настоятеля ж храму, заламавши йому руки, штурханами викинули на вулицю. Вигнавши таким чином усіх парафіян, рейдери змінили замки,
– переконують в УПЦ МП.

В “Правому секторі” цю інформацію заперечили так само, як і Богородчанському відділі поліції.

Фото – Святослав Никорович.

Читайте також: На Прикарпатті знайшли тіло зниклого чоловіка

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...