Мед Атлант

Коломийські театрали підкорили Німеччину. ФОТО

Коломийські театрали за три дні підкорили три німецькі столиці: Нюрнберг – столицю Середньої Франконії, Штутгарт – столицю землі Баден Вюртемберг та Мюнхен – столицю Баварії.

Це були перші гастролі Коломийського академічного обласного українського драматичного театру імені І. Озаркевича у Німеччині. Іноземцям коломияни везли знакову виставу – «Гуцульський рік» Гната Хоткевича (режисер-постановник – народний артист України Дмитро Чиборак). Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА, передає МІСТО

Виступ акторів у Мюнхені був символічним. Саме постановка Коломийського театру відкрила тиждень гуцульської культури, який вперше у Баварії організувала українська діаспора.

Оцінити мистецтво озарківчан зібралася повна зала глядачів. Відрадно, що серед присутніх було багато іноземців. Своє захоплення постановкою та грою акторів висловив Генеральний консул України у Мюнхені Вадим Костюк, а також народний депутат України Іван Рибак, який поділився враженнями на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук:

«Завдяки таким подіям, Україна постає перед іноземцями як цивілізована країна із багатогранною культурою та талановитим народом».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Івано-Франківську проведуть благодійний показ вистави на підтримку онкохворої журналістки. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...