Мед Атлант

У Франківську тимчасові споруди на зупинках громадського транспорту перетворюються на міні-ринки

Сьогодні, 19 квітня, у виконавчому комітеті міської ради відбулося відкрите громадське обговорення проекту рішення “Про зупинення надання дозволів на розміщення нових тимчасових споруд”.

Проект рішення передбачає припинення збільшення кількості тимчасових споруд на зупинках громадського транспорту чи прилеглих до них ділянок, що перетворює такі території в міні-ринки.

По цьому пректу рішення доповіла заступник директора Департаменту містобудування Світлана Лосюк, передає МІСТО. Вона проінформувала, що департаментом проведено інвентаризацію  і зараз  на підставі дозвільних документів  в Івано-Франківську існують 456 тимчасових споруд.

“На адресу департаменту звертаються багато підприємців для надання дозволу щодо тимчасових споруд. Підприємці зацікавлені робити тимчасові споруди на зупинках, там де великий потік людей. Таким чином, перетворюють місто на міні-базарчики. Наше місто саме на магістральних вулицях стає, як скупчення споруд, які не сприймаються жителями і туристами з позитивної точки зору,” – розповіла  Світлана Лосюк.
 Перша торгова зона розташовується у межах вулиць Привокзальна, Лепкого, Незалежності, Січових Стрільців, Володимира Великого, Новгородська, Галицька, Василіянок та Тарнавського. 
Світлана Лосюк зазначила, що ніхто не забороняє підприємцям ставити тимчасові споруди на прибудинкових територіях. За їхнім опитуванням великий відсоток людей підтримали проект рішення, який передбачає припинення розміщення тимчасових споруд на території міста. 
“Тимчасові споруди не мають присвоєних адрес і  слава Богу. Червоні лінії –  це є умовна лінія, за межі якої не можна виходити. Кожна вулиця має таку межу. Бізнес хочуть робити на зупинках, бо там є рух. Хочеться, щоб все було нове і блистіло. Але підприємці просять, бо  в них сім’ї, діти, податки. Треба бути жорсткими, але й треба бути людяними. Ми пережили і кризи, і повінь, і Майдан. Я би хотіла бути жорсткою, але не можу. Може ми доживемо до того, що не буде тимчасових споруд. Я люблю свій Франківськ без літніх майданчиків,”  – зазначила Світлана Лосюк.
Остаточне рішення щодо цього питання прийматиме міська рада. Ознайомитися з проектом рішення можна за посиланням.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...