Мед Атлант

В уряді обіцяють підвищити соціальні стандарти для українців

Підвищення мінімальної заробітної плати та мінімальних соціальних стандартів – це лише перші кроки Уряду і влади в цілому для покращення соціального становища кожної людини.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Ми ж не кажемо, що от ми вам підняли зарплату до 3200 грн і все – більше нічого не буде. Ні – буде подальше зростання заробітних плат і пенсій», – сказав він.

 

 

«З 1 травня мінімальний розмір пенсії зріс приблизно на 5%, з 1 грудня буде ще одне підвищення. І загалом протягом року зростання мінімального розміру пенсій відбудеться приблизно на 11%, – нагадав Віце-прем’єр-міністр. – Якщо Парламент нас підтримає, ми з 1 жовтня знайдемо необхідний ресурс і проведемо осучаснення пенсій для тих категорій громадян, яким несправедливо протягом 4 останніх років не здійснювалося жодного перерахунку пенсій».

Павло Розенко також зазначив, що економіка почала давати позитивні сигнали зростання і така динаміка дозволяє планувати і впроваджувати нові соціальні проекти, інформує МІСТО з посиланням на Урядовий портал. 

«Все-таки нам вдалося подолати ту гіперінфляцію, яка була в 2014-2015 році. Зараз коливання цін відбувається, але вже не такими шаленими темпами. Курс гривні протягом останнього року стабільний. Ми бачимо всі ознаки стабілізації ситуації в економіці. Більше того, економіка дає позитивні сигнали зростання».

«І на цьому етапі стабілізації цін, національної валюти якраз ми запроваджуємо нові соціальні проекти, які дозволяють частково відшкодувати ті втрати, яких люди зазнали в 2014-2015 році. Ми поступово рухаємось вперед і шукаємо найменшу можливість, щоб робити кроки, які сприятимуть підвищенню рівня і якості життя людей», – наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Читайте також: У Івано-Франківську найвідоміший гінеколог України розповість про “неіснуючі діагнози”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...