Мед Атлант

Волонтери просять небайдужих іванофранківців підтримати ініціативу реставрації старовинних дверей. РЕКВІЗИТИ

В Івано-Франківську на вулиці Труша , поблизу Ратуші монтують після реставрації металеві двері 30-х років, однак коштів завершити роботу не вистачає.

До завершення роботи залишилось тільки помалювати двері і вставити скло. Про це у мережі Фейсбук повідомила засновниця ініціативи ФранківськЯкийТребаБерегти Марія Козакевич, передає МІСТО.

Металеві двері 30-х років на атмосферній старій вуличці з виглядом на Ратушу.Вже монтуються після реставрації. Залишилось ще помалювати і встановити скло.п.с. в коментарях є фото вигляду дверей до реставрації: прогнивша заржавіла нижня частина з дірками, відпалі декоративні елементи листочки, поламана дверна ручка, непрофесійно врізаний в дверне полотно кодовий замок, металева коробка не трималась стіни, а внизу двері підперті цеглами… Про графіті взагалі мовчу… Єдине, після цього всього, образливо чути від деяких людей, коли питаєш про фінансову підтримку: "ми ж вас не просили реставрувати…". На це хочеться відповісти одне: ви може й не просили, вам може й не треба. Але це місто, ці будинки, двері, фасади не лише ваші – вони і мої, і моїх дітей, і їх ровесників, і всіх небайдужих франківчан – от для них це і робиться, от вони, я вірю, оцінять наші старання!

Опубліковано Mariya Kozakevych 30 червня 2017 р.

Також Марія опублікувала фото вигляду дверей до реставрації.

“Прогнивша заржавіла нижня частина з дірками, відпалі декоративні елементи листочки, поламана дверна ручка, металева коробка не трималась стіни, а внизу двері підперті цеглами… Про графіті взагалі мовчу”, – зазначає волонтерка.

Однак, незважаючи на те, що роботи вже майже завершені, на реставрацію не вистачає ще близько 23 тисяч гривень.

“Будемо раді, якщо зможете фінансово підтримати ініціативу реставрації старовинних дверей“, – пише Марія Козакевич.

Реквізити для допомоги волонтерам:

Приватбанк
Номер картки 5168 7555 2375 7256
Призначення платежу: поповнення картки 5168 7555 2375 7256 (Козакевич Марія Тарасівна)

Читайте також: У Франківську заклали камінь під будівництво пам’ятника Роману Шухевичу. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...