Мед Атлант

В центрі Івано-Франківська людей навчали, як безпечно подорожувати світом. ФОТО

30 липня весь світ відзначав день боротьби з торгівлею людьми. Щоб запобігти цьому та проінформувати місцевих жителів про безпечний перетин кордону, сьогодні, на Вічевому Майдані відбулася акція «Подорожуй безпечно».

За період з 1991 року по 2016 рік в Україні за даними Міжнародної організації з міграції від торгівлі людьми постраждало понад 120 000 українців.

Складне матеріальне становище громадян спонукає їх до пошуків заробітку за межами України, де в міру своєї необізнаності вони теж можуть стати жертвами торгівлі людьми. Жертвами цього злочину стають і жінки, і чоловіки, і діти, які потерпають від його різноманітних форм, серед яких примусова праця, сексуальна експлуатація, примусове жебрацтво, вилучення органів тощо.

Мешканцям Івано-Франківська та гостям міста під час акції розповіли про їхні права та соціальну допомогу. Впродовж декількох годин на Вічевому Майдані організатори розмістили плакати на тему протидії торгівлі людьми, а спеціалісти різних установ давали консультації щодо безпечних поїздок за кордон.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...