Мед Атлант

У Франківську провели акцію до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми. ФОТО

Сьогодні, 18 жовтня, в Івано-Франківську на Вічевому майдані провели інформаційно-просвітницьку акцію “Кожен постраждалий має право на допомогу”.

Захід відбувається в рамках відзначення Європейського дня протидії торгівлі людьми. Він має превентивний характер та покликаний дати мешканцям міста більше усвідомлення про проблему торгівлі людьми, її масштаби в Україні та світі.

Волонтери роздавали франківцям листівки та розповідали про проблему торгівлі людьми і безпечну міграцію, а також інформували про можливість отримання допомоги для осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

Матеріали, які роздавали під час заходу, покликані сформувати свідоме ставлення до виїзду закордон та зменшити ризик потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.

Заступник директора департаменту молодіжної політики і спорту Назарій Куземка зазначив, що 14 прикарпатців постраждали від торгівлі людьми.

Ми не можемо залишатись осторонь спільної проблеми, яка постала на часі. Існує великий ризик, що громадяни можуть стати жертвами торгівців людми. Вже 19 прикарпатців звернулись з приводу торгівлі людьми, 14 особам присвоїли статус постраждалих, – каже Назарій.

Акція відбулась за підтримки Департаменту молодіжної політики та спорту спільно з Міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та БФ “Карітас Івано-Франківськ УГКЦ”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...