Мед Атлант

Тарас Антоняк: Треба критикувати суддів за конкретні рішення, а не критикувати суд загалом

Як вже писало МІСТО, у  Франківську за круглим столом зібралися судді та активісти, щоб обговорити відкритість суду та співпрацю з громадою.

В рамках заходу представники судів висловили свої думки стосовно поточних проблем у судовій адміністрації.

За словами судді Івано-Франківського міського суду Тараса Антоняка, ключова проблема – суспільство потребує справедливості. Але кожен її розуміє по-своєму.

Проблем більше, ніж було раніше. Ключова проблема – суспільство потребує справедливості. Але кожен її розуміє по-своєму. Суд повинен виносити законне і справедливе рішення. Інколи рішення бувають законні і несправедливі, або справедливі та не зовсім законні. Тому дуже важливо, щоб це було у балансі. Постійний діалог, не замовчування проблем, а їх озвучення – необхідні кроки. Треба критикувати суддів за конкретні рішення, а не критикувати суд загалом. Так роблять у цивілізованому суспільстві, – сказав Тарас Антоняк.

Голова Болехівського міського суду Михайло Поляниця теж зауважив, що не потрібно поливати брудом усіх суддів.

Так є наші колеги, які приймають можливо несправедливі рішення. Але не потрібно поливати брудом всіх суддів. Не можуть бути, а якщо й бувають, то дуже рідко, задоволені судовим рішенням всі сторони процесу.

На його думку, головний меседж до народних депутатів, який мають донести їх представники – нормативні акти мають бути чіткі, щоб не було колізій, двоякого тлумачення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...