Мед Атлант

У франківському СІЗО через медиків померла ув’язнена

За результатами проведеної перевірки встановлено, що внаслідок неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками установи виконання покарань та лікарні померла ув’язнена.

Зокрема, перебуваючи упродовж 3 місяців в установі, остання була прикута до ліжка. У той же час до медичної частини установи не була поміщена та перебувала в камері з іншими засудженими без належної медичної допомоги й медичного контролю. Про це повідомили у прес-службі прокуратури в Івано-Франківській області.

Окрім цього, лікарем-терапевтом установи та лікарями лікарні хворій встановлено неправильний діагноз, у зв’язку з чим призначене неправильне лікування, в результаті чого ув’язнена померла.

Прокуратурою Івано-Франківської області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом смерті ув’язненої, за  ч. 1 ст. 140 («Неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником») Кримінального кодексу України.

Довідково: санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років, або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 2 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...