Мед Атлант

На Прикарпатті розпивання спиртного неповнолітніми завершилося трагедією: одного хлопця знайшли мертвим. ФОТО

Вчора, 8 грудня, на Надвірнянщині повідомили, що зник неповнолітній хлопець. У поліцію звернулася сестра. Розшукуючи брата, поліцейські виявили його тіло у потічку.

Відомо, що напередодні 17-річний хлопець відпочивав з друзями, серед яких були як повнолітні, так і неповнолітні. Більше того, хлопці розпивали спиртні напої, які продали їм з порушенням закону. За деякий період часу хлопцю стало погано і він вийшов з будинку. Проте з ним ніхто не пішов з товаришів.

Про це у фейсбук повідомила начальник сектору молодіжної превенції управління превентивної діяльності  ГУНП в Івано-Франківській області Алла Бойчук.

Вчора близько 12 години у Надвірнянський відділ поліції з проханням допомогти знайти неповнолітнього брата звернулася 18-річна жителька одного з сіл району. Дівчина розповіла, що 17-річний хлопець учора надвечір пішов гуляти на вулицю і не повернувся додому. Працівники поліції, з’ясовуючи обставини зникнення юнака, передусім довідалися, що він після 6 години вечора гостював у сусіда-однолітка та його 12-річного брата. Трохи згодом до них приєдналися ще двоє хлопців віком 16 та 22 роки. Компанія слухала музику, розпиваючи придбані ними ж (!!!) напередодні у сільському магазині «Кагор» та енергетичні напої. Десь близько 23 години юнак сказав друзям, що погано себе почуває і вийшов надвір. Найстрашніше те, що свідками цього усього було четверо свідомих (!?) дорослих – господарі помешкання, де розважалася захмеліла компанія неповнолітніх. Нікому й на думку не спало, що тривала відсутність нетверезого хлопця, який перед тим скаржився на стан здоров’я, може бути фатальною!

Тільки вранці з`ясувалося, що хлопця, якому стало погано ввечері, вдома так і не було. Тоді сестра звернулася у поліцію. Хлопець і дівчина проживають з бабусею, а їх батьки померли. Згодом правоохоронці, розшукуючи неповнолітнього, виявили його тіло у потічку. Причина смерті встановлюється.

Коли вранці друг-одноліток прийшов до сусіда, щоб віддати його залишений увечері телефон, то виявилося, що хлопець додому не повернувся. Не на жарт стривожена сестра зниклого хлопця зателефонувала в поліцію. Варто додати, що батьки хлопця та дівчини померли раніше, і дотепер вони жили з 76-річною бабусею.
Зниклого юнака, студента івано-франківського ліцею, сьогодні знайшли. Як не прикро, мертвого. У сільському потічку. У будь-якому випадку молоде життя обірвалося у момент, коли йому потрібна була бодай чиясь присутність, – повідомила начальник сектору молодіжної превенції управління превентивної діяльності.

Алла Бойчук обурена, чому неповнолітнім продали алкоголь. Упевнена, що цього інциденту б не сталося, як би не спиртне. Продавця правоохоронці притягнули до адміністративної відповідальності:

А ще – трагедії, найпевніше, не сталося б, якби неповнолітнім не продали алкоголь. Продавця сільської крамниці, яка продала вино підліткам, притягнуто до адмінвідповідальності. Проте є ще й відповідальність перед власним сумлінням…

В ході проведення судово-медичної експертизи встановлено, що причиною смерті юнака стало переохолодження. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Читайте також: Шокуючі подробиці смерті однорічної дитини на Прикарпатті. Хворий син помирав поруч з п’яним батьком

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...