Мед Атлант

Прикарпатці знову скаржаться на викиди Бурштинської ТЕС. ФОТО

Прикарпатці знову скаржаться на викиди Бурштинської ТЕС. Люди переконують, що зола на їхніх автівках і будинках – викиди теплоелектростанції.

Фото забрудненого авто опублікувала в групі “Типовий Бурштин” місцева жителька Юлія Галько.

Дякуємо ТЕС за чисте повітря, таке жахіття можна побачити сьогодні на вулиці, – написала жінка.

У коментарях під дописом авторка посту пояснила, що проживає у с. Задністрянське Галицького району.

На превеликий жаль, ТЕС травить всі села і міста, які знаходяться поруч, – написала авторка посту. – Коли вийшли з дитиною на вулицю, вона питала, що це в калюжах плаває, то по всьому селі така “краса”.

І додала, що викиди за рік помітила вдруге.

Першого разу це трапилося літом, коли на  подвір’ї стояв білий пластиковий стіл. На ранок він був чорний, я навіть не можу пояснити, що це.

Нагадаємо, місяць тому бурштинці публікували фото викидів ТЕС. У мережі розповсюджували фото, на яких чорна зола покрила автівки, одяг і будинки бурштинців.

Наприкінці листопада на нараді у першого заступника голови облдержадміністрації Марії Савки обговорили питання дотримання санітарних норм та вироблення стратегії зменшення рівня викидів в атмосферу, мінімізацію негативного впливу ДТЕК Бурштинська ТЕС на навколишнє середовище. Представник підприємства зазначив, що на всіх енергоблоках ТЕС змонтовано електрофільтри, які відповідають встановленим нормативам очистки газу для діючого типу обладнання. Протягом останніх років проведено заміну електрофільтрів на енергоблоках № 5,7,10, які відповідають європейським вимогам. На підприємстві не було аварійних та залпових викидів, обладнання працює в штатному режимі, постійно здійснюється моніторинг викидів забруднюючих речовин. Однак як стало відомо згодом представників екологічної інспекції не змогли потрапити на перевірку до Бурштинської ТЕС. В центральному офісі компанії вирішили не допускати на перевірку екоінспекторів, зсилаючись на певні юридичні обставини.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...