Мед Атлант

Марцінків просить головного медика міста показово щепитися від кору

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків запропонував очільниці департаменту охорони здоров’я Марії Бойко показово щепитися від кору, або ж зробити щеплення кільком чиновникам.

Я перехворів кіром, мені це не страшно. А ви? Попросіть когось з заступників чи самі показово зробіть щеплення на камеру, аби люди бачили, що вакцинуватися потрібно. Візьміть кількох чиновників, – порадив мер і додав, що він не жартує.

Марцінків наголосив, що батьки повинні самі обирати: ходитимуть їхні не вакциновані діти до школи під час епідемії кору чи ні, однак потрібно виробити загальну стратегію інформування населення.

Пошвидше треба відновлювати навчання, а то якось дивно. В Франківську не ходять до школи, а в Угриневі – через три хати – ходять, – сказав мер.

Позицію мера частково заперечив його заступник Олександр Левицький, який висловив думку, що потрібно загалом провести опитування серед батьків: чи нормально вони відносяться до того, що поруч з вакцинованими дітьми мають бути не вакциновані.

Так їхнє право не вакцинувати своїх дітей, а позицію іншої сторони хтось запитав? Чому одні мають права, а інші – ні, – обурився Левицький. І додав, що його син отримав вакцину.

Загалом Марія Бойко доповіла, що станом на сьогодні в місті є 1100 доз вакцини від кору. По області – 7000 доз. Діти до 17 років можуть безкоштовно щепитися в поліклініці, дорослі мають отримати щеплення приватно.

На завершення мер додав, що готовий показово щепитися від грипу, про наближення епідемії якого також розповідала Марія Бойко.

До теми: Франківський педіатр власним прикладом закликає батьків вакцинувати дітей від кору

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...