Мед Атлант

В Івано-Франківську презентували книгу про обман та пропаганду Росії

Сьогодні, 6 лютого, в обласній науковій бібліотеці презентували переклад книжки «Свята Русь» французького письменника Алена Безансона.

Результат пошуку зображень за запитом "«Свята Русь» французького письменника Алена Безансона."

Ближче ознайомити франківців із твором видатного історика допомагав перекладач книги, громадський діяч та експерт з мовних питань – Тарас Марусик. Сам мовознавець є прикарпатцем, він родом із Яремчанщини.

Кожен іноземний інтелектуал, який об’єктивно розглядає історію України, є на вагу золота, серед них й Ален Базенсон. Україну він почав досліджувати десь півстоліття тому. Книга справді важлива для нас, а ще вона дуже дратує росіян. Він уже одержав там наліпку “сучасний ненависник Росії”, – розповідає пан Тарас.

Це непересічна подія для Івано-Франківська, адже книга має широкий резонанс не тільки в Україні, а й за кордоном. Презентації уже відбулись у Києві, Львові, Яремчі та Коломиї.

Книга, яка вийшла кількома роками раніше не повинна викликати такого широкого резонансу. Це пов’язано з неоголошеною війною, яку веде сьогодні Росія проти України. В усі часи, чи то царської Росії, чи більшовицької, пропаганда будувалась на облуді та брехні. Сьогодні пропаганда набула майже ідеальних рис. Задля цього працюють цілі структури та виділяються мільярди. Тим цінніша ця книжка, бо показує той обман, на якому будувалася вся історія Росії”, – каже Дмитро Грінчук.

Читайте також: У Франківську відкрили виставку фотографій, де риси обличчя зображені на деревах . ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...