Мед Атлант

Вартість нового “пасічнянського” мосту зросла до 212 мільйонів

Будівництво мостового переходу через річку Бистрицю Солотвинську подорожчало до 212 мільйонів гривень.

Про це повідомив голова Громадської ради по контролю за використанням коштів на експлуатацію, капітальний та поточний ремонт доріг в м. Івано-Франківську Михайло Панчишин, пише Галичина.

За словами Панчишина, ця вартість не є остаточною і буде збільшуватись, адже змін до проекту не внесено, натомість замість звичайних паль встановлюються більш дорогі буронабивні.

На думку голови Громадської ради, недостатньою є і ширина нового моста, який за проектом матиме лише дві смуги. Таким чином, у випадку ДТП рух по мосту практично зупинятиметься.

Ширину моста доцільно збільшити хоча б до 14 метрів, старий міст закладений ще у 1969 році, позаяк кількість транспорту у місті за останні півстоліття зросла у десятки разів, — зазначив М.Панчишин.

Нагадаємо, минулого року у листопаді приїхала перша інженерна техніка для будівництва нового моста на Пасічну через річку Бистриця Солотвинська.  

До слова,  тендер на будівництво моста на Пасічну пройшов 13 вересня. За його результатами переможцем стала фірма ТОВ “Мостобудівельний загін №112”. Підприємство запропонувало на 86 мільйонів меншу вартість, ніж очікували організатори аукціону і за 120 млн гривень вони пообіцяли збудувати жителям Пасічної новий міст.

Міст обіцяють збудувати за 25 місяців.

До теми: Міст на мільйони. Що думають відомі франківці про будівництво моста на Пасічну

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...