Мед Атлант

У прикарпатських лісах оголосили “сезон тиші”

1 квітня в прикарпатських лісах розпочався “сезон тиші”, який триватиме до 15 червня 2018 року. Основною його метою є здійснення охорони середовища існування диких тварин на період їх масового розмноження.

Згідно закону, під час “сезону тиші” забороняється проведення робіт та заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою: пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.

Особи, які порушили перелічені вимоги щодо охорони середовища і шляхів міграції та схрещування диких тварин понесуть відповідальність за статтею 87КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої господарської діяльності повинні забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин.

Читайте також:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...