Мед Атлант

Марцінків заявляв про конфлікт інтересів у голосуваннях за підвищення йому зарплати

У разі виникнення реального чи потенційного конфлікту інтересів міський голова, секретар або депутат зобов’язаний озвучити заяву про наявний конфлікт інтересів та утриматись від голосування та прийняття рішення з цього питання.

Крім того, про конфлікт інтересів має заявити будь-який інший член відповідного колегіального органу або учасник засідання, якого безпосередньо стосується питання, що розглядається. Вимога для осіб, які уповноважені на виконання функцій місцевого самоврядування декларувати конфлікт інтересів передбачена статтею 35 Закону України “Про запобігання корупції”. Регламенту Івано-Франківської міської ради 7-го скликання такої норми не містить, пише “Центр політичних студій”.

За період від листопада 2017 року до квітня 2018 року Івано-Франківська міська рада провела 4 сесії. Під час їх проведення про конфлікт інтересів заявили 6 разів.

Як і в попередніх випадках, міський голова Руслан Марцінків та Оксана Савчук не брали участь у голосуванні через конфлікт інтересів при розгляді питань про підвищення заробінтіх плат та призначення премій для мера, його заступників, секретаря ради та працівників виконкому. Руслан Марцінків повідомляв про конфлікт інтересів двічі, Оскана Савчук – один раз.

На XVII сесії 15 грудня 2017 року Марцінків та Савчук  оголосили про конфлікт інтересів при розгляді питання про надбавку до заробітньої плати, надбавок та благодійної допомоги міському голові, заступникам та секретарю ради.

Востаннє міський голова заявляв про конфлікт інтересів 15 лютого 2018 року при розгляді питання про преміювання працівників апарату міськради, виконкому, керівників і заступників структурних та самостійних підрозділів виконавчих органів міської ради.

Член фракції УКРОП Дмитро Чміль вдруге за каденцію повідомив при розгляді питання про дозвіл на складання проектів землеустрою на основі звернень громадян в рамках XVII сесії 15 грудня 2017 року.

Під час XVII сесії, 15 грудня 2017 року заявляв про конфлікт інтересів депутат від фракції БПП “Солідарність” та голова депутатської комісії з питань містобудування та земельних відносин Володимир Яблонь. Депутат заявив про конфлікт інтересів при розгляді звернень фізичних та юридичних осіб при розгляді земельних питань.

На останній, XVIII сесії, про конфлікт інтересів заявив депутат від ВО “Свобода” Андрій Строїч. Під час сесії розглядалось питання про продаж земельних ділянок комунальної власності, в рамках якого на придбання земельної ділянки в Івано-Франківську за адресою вул. Василя Симоненка, 15 Д притендувала мати депутата.

Віталій Світлик, Михайло Джогола, ГО “Центр Політчних Студій”

Читайте також: Міського голову Руслана Марцінківа визнали найпублічнішим. ІНФОГРАФІКА

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...