Мед Атлант

Стало відомо, які найбільш високооплачувані професії в Україні

В Україні вже через кілька днів стартує вступна кампанія до вищих навчальних закладів-2018. Швидше за все, майбутні студенти стануть частиною вже зовсім іншого ринку праці.

Згідно з даними великого кадрового агентства, найбільше вакансій в сферах “робочий персонал” і “медицина, фармацевтика”. В лідери потрапили і продавці, хоча в зв’язку з сезонним затишшям кількість вакансій у цій рубриці скоротилася. Виходячи з офіційних даних про розмір зарплат, в середньому українці заробляють 8,4 тисячі гривень.

Традиційно найбільше, згідно Держстату, отримують фармацевти (18 тисяч гривень), фінансисти і страховики (17,6 тисячі гривень), IT-шники (13,8 тисячі гривень). Однак, як зазначає HR-експерт Олександр Білоус, все частіше з’являються вакансії із заробітною платою в розмірі від 100 тисяч гривень.

Наша статистика найчастіше не враховує дійсно високі заробітні плати. Багато роботодавців встановлюють собі “стелю”. Наприклад, офіційно платять не більше 20 тисяч гривень, а якщо у когось велика зарплата, решта йде в конвертах», – розповідає експерт.

Високі “білі зарплати”, пояснює Білоус, найчастіше показують в міжнародних компаніях і в IT сфері. Ще одна поширена практика – компанія допомагає співробітнику оформити ФОП (реєстрація фізичної особи-підприємця), укладає з ним договір і платить як підряднику.

За словами HR-експерта rabota.ua Тетяни Пашки, зараз максимальна зарплата, яка зустрічається в оголошеннях – близько 100 тисяч гривень.

У нас є 26 вакансій із зарплатою від 100 тисяч гривень. Є вакансія розробника з зарплатою від 100 тисяч гривень. Також є вакансії для продавця програмного забезпечення, фінансового директора, але в основному це програмісти”, – пояснює експерт.

Читайте також: Які зміни чекають на українців з 1 липня

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...