Мед Атлант

Стало відомо, хто з прикарпатців у Верховній Раді був найактивнівшим. ІНФОГРАФІКА

Нещодавно закінчилась восьма сесія Верховної Ради, тож зараз політики на канікулах. Громадянська мережа “Опора” підбила підсумки парламентської активності прикарпатських депутатів протягом сесії лютого-липня.

Так, під час восьмої сесії ВР депутати-мажоритарники Франківщини 175 раз виступали ініціаторами нових законів. Найбільшу увагу приділяли економічній тематиці – майже 40%, дещо менше 31% – галузевий розвиток. Іншим напрямкам, наприклад, гуманітарна та правова політика присвячено по 6-7% законотворчих ініціатив.

Поки депутати на канікулах ми підготували аналітику, чим вони займались протягом минулої сесії: як вони відвідували засідання, як голосували і хто був найактивнішим. Для аналізу брали письмову реєстрацію депутатів, – каже координатор “Опори” в області Іван Маруняк.

До трійки найактивніших мажоритарників від області увійшли Михайло Довбенко, Анатолій Дирів та Віктор Шевченко. Акивність визначали за кількістю власних проектів постанов та законів.

Найдисциплінованішим обранцем  став Олександр Шевченко, який відвідував практично всі засідання. Попри це, він пасе задніх у фактичній участі в голосуванні. Керівник “Буковелю” є повним аутсайдером в голосуванні серед усіх мажоритарників Франківщини. Він відвідав майже 96% парламентських засідань, проте брав участь лише у 24,9 % голосувань.

Визначили й найбільш мовчазну трійку народних обранців. Ними стали Олександр та Віктор Шевченки, а також Анатолій Дирів. Натомість найбільш активними прикарпатськими промовцями були Юрій Соловей та Михайло Довбенко. Під час засідань парламенту Соловей виступав 28 раз, а Довбенко – 24.

В принципі наші депутати демонструють показники роботи. Самі виборці мають стимулювати депутата працювати активніше: самоорганізовуватись і звертатись до депутатів, – підсумував політичний аналітик Василь Кедик.

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також10 незручних запитань, на які не відповів міністр Насалик

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...