Мед Атлант

Один з провідних банків України протидіє наркоторговцям

У рамках соціального проекту “СтопНаркотик” один з провідних банків України протидіє наркоторговцям.

Приватбанк заблокував вже понад 1,5 тис. рахунків осіб, котрі причетні до наркоторговлі. Основна мета проекту – збереження життя клієнтів та викорінення негативного грошового трафіку з обігу банку. Зараз діють сучасні алгоритми, що дозволяють з високою точністю розпізнавати сумнівні операції, пов’язані з наркотрафіком.

Банк тісно співпрацює з державними органами. Вони надсилають запити, щодо клієнтських рахунків, які вже заблоковані банком за статтями продажу та поширення наркотиків.  Така співпраця підтверджує потрібність проекту в державній програмі боротьби з незаконним обігом наркотичних речовин.

Восени в Україні з’явився новий канал поширення наркотиків. Торговці зіллям використовують зручну технологію QR-кодів. Вони розклеюють стікери скрізь: на деревах, дошках оголошень, стінах, банкоматах ПриватБанку.  Щоденно інкасатори та IT-фахівці знімають десятки таких наліпок.

Банківське обладнання оформлено винятково в брендових кольорах. Будь-які інші стікери не мають жодного стосунку до фінустанови. А код для зняття готівки без картки – електронний, розміщений безпосередньо на екрані банкомата. Якщо клієнт відсканує «чужий» QR-код, то отримає посилання на протизаконний сайт з наркотичним товаром. Банк закликає бути пильними та не наражати себе та свої гаджети на небезпеку. Разом із тим просимо повідомляти співробітникам найближчого відділення про банкомати, на яких трапляються подібні наліпки, – наголошує Банк.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...