Мед Атлант

Унікальний центр в західному регіоні: На Прикарпатті відкрили центр ядерної медицини

Сьогодні, 26 жовтня, у Франківську відбулось відкриття Прикарпатського центру ядерної медицини.

Прикарпатський центр ядерної медицини “Євроклінік” оснащено сучасним однофотонним емісійним комп’ютерним томографом фірми General Electric, США, що дозволяє проводити радіоізотопні дослідження практично всіх органів і систем людини.

Дослідження аналізують кваліфіковані фахівці, лікаря радіонуклідної діагностики, які працюють з кожним пацієнтом індивідуально. Можна обстежити практично будь-який орган, кістки скелету, причому зробити обстеження можна декількома способами. Можливості однофотонної емісійної комп’ютерної томографії практично безмежні, а допомога в постановці складних діагнозів – неоціненна, при цьому ціна обстеження доступна для кожного пацієнта.

Кількість, розташування та загальна площа приміщень у діагностичному центрі відповідає нормам, що прийняті в Європі. Це дозволяє персоналу виконувати роботу у відповідності з усіма вимогами радіаційної безпеки, що підвищує якість обслуговування, а спеціально обладнані приміщення для пацієнтів роблять їх перебування у відділенні найбільш комфортним.

Це унікальний центр в західному регіоні. Це дослідження організму за допомогою радіонуклідів. Ми працюємо на обладнанні з Америки. Наші пацієнти – це люди з онкологічною патогогією. Але може бути ширший спектр пацієнтів. Центр є приватний і дослідження будуть платними: безкоштовні пацієнти для низки клієнтів, які будуть попередньо узгоджуватись. Унікальність діагностики полягає у тому, що визначається функція орган. Використовуватимемо три методи: дослідження кісток, нирок та дослідження лімфовузлів. Вартість буде дешевша, ніж в інших приватних центрах, які переважно зосереджені в Києві. Ціна коливатиметься в межах 3000 гривень. Працюватиме в одну зміну 7 спеціалістів, – зазначив Андрій Белегай, директор “Прикарпатського центру ядерної медицини”.

Урочисте відкриття розпочалось з освячення.

Ця діагностика буде обслуговувати західний регіон. Вона дозволить на ранньому етапі на молекулярному рівні визначати паталогії органів. Використовуватиметься у всіх сферах медицини. У тяжких випадках онкології лікування коштує дорого. Діагностика на ранніх стадіях у 80-90% підлягає лікуванню, і є високий відсоток одужання, – зазначив Володимир Романчук головний лікар “Прикарпатського клінічного онкологічного центру”.

Найдорожчою, за словами  Андрія Белегая, буде діагностика головного мозку. Датчик виявлятиме уражений лімфовузол, який треба видалити.

Читайте також: До уваги франківців: рух 27 автобуса змінено на вихідні

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...