Мед Атлант

На Івано-Франківщині голосуватимуть «на дому» 31 045 виборців

За інформацією окружних комісій Івано-Франківської області за місцем перебування проголосують 31 045 виборців (тридцять одна тисяча сорок п’ять виборців). У списки виборців включено 1 496 080 (один мільйон сорок дев’ять тисяч шістсот вісімдесят виборців), інформує ОПОРА.

Згідно із законодавством у список для голосування за місцем перебування включили тих, хто звернувся до 20.00 останньої п’ятниці перед днем голосування, пояснює Богдан Морикіт, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРИ на Івано-Франківщині.

«Відповідно до ч. 1 статті 77 Закону «Про вибори Президента України» виборцю, який внесений до списку виборців на виборчій дільниці, але за віком, у зв’язку з інвалідністю чи за станом здоров’я не здатний пересуватися самостійно, дільнична виборча комісія надає можливість голосувати за місцем перебування цього виборця. Зробити це може виборець , який тимчасово не здатний пересуватися самостійно, поштою або через інших осіб подає власноручно написану заяву з проханням забезпечити йому голосування за місцем його перебування із зазначенням місця перебування виборця. Така заява разом з довідкою медичної установи про стан здоров’я виборця повинна бути подана до дільничної виборчої комісії не пізніше 20 години останньої п’ятниці перед днем виборів», – каже Богдан Морикіт.

Усі виборчі дільниці області відкрились вчасно, про інциденти під час відкриття спостерігачам ОПОРИ наразі невідомо.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...