Мед Атлант

Як затопило село Микуличин. ФОТО

17 травня в селі Микуличин внаслідок сильного дощу піднявся рівень води в місцевому потічку Мересний.

Про це повідомляє управління ДСНС в Івано-Франківській області. Через засміченість труби під мостом відбувся перелив води через проїжджу частину дороги Н-09 “Мукачево – Львів”, а присадибні ділянки підтопило. Сільським головою організовано роботу двох спеціальних автомобілів місцевого населення для розчищення русла потічка «Мересний» та прочищення водопропускної труби під автомобільним мостом, а також вантажного автомобіля для вивозу сміття.

Станом на 20:38 водостічну трубу під автомобільним мостом прочистили та відновили проїзд транспортних засобів.

Станом на 21:40 найскладніша ситуація спостерігалася на двох ділянках. Так, за попередньою інформацією, на вулицях Грушевсього та Горбах підтоплено орієнтовно 60 дворогосподарств з житловими будинками (рівень води в будівлях від 10 до 30 см), жителі самостійно залишили свої домівки та перейшли до родичів. Спостерігається поступове зниження рівня води. У Країщу водою зруйновано частину автомобільної дороги протяжністю 800 м, через це відсутнє транспортне сполучення з частиною населеного пункту (орієнтовно 600 житлових будинків). Для розчищення русла потічка Мересний залучили екскаватор.
Жертв та потерпілих немає. Працівниками Яремчанського МВ У ДСНС спільно з працівниками поліції, депутатським корпусом проводиться подворовий обхід, підтоплених внаслідок негоди територій для встановлення завданих збитків.

Керівництвом Яремчанського МВ У ДСНС на 23:00 17 травня ініційовано засідання комісії ТЕБ та НС Микуличинської сільської ради.
Для ліквідації наслідків негоди залучено 91 чоловік та 10 одиниць техніки, з них від Управління ДСНС 36 чоловік та 2 одиниці техніки. На місці події працює мобільна оперативна група Яремчанського МВ У ДСНС.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...