Мед Атлант

“Незнайомі предки через ручний друк” – франківців запрошують на незвичну виставку у ЦСМ

26 червня 2019 року о 17.00 в Івано-Франківському Центрі сучасного мистецтва відбудеться відкриття виставки молодої львівської художниці Уляни Кульчицької «Покоління. Теорія».

Авторка представить серію із 21 графічної роботи виконаних комбінованою технікою друку, як на папері так і на металевих листах.

Поштовхом до створення такої графіки стала участь художниці у польсько-українському пленері. Саме там Уляна Кульчицька розпочала роботу із складною технікою ручного друку.

В основу композицій лягли вишукані фактурні плями у поєднанні із елементами зображень старих сімейних фотографій родичів художниці.

“Абстрактні, згруповані на папері, комбінації як придуманий, заледве чіткий образ уявлень про покоління – про предків. Вони жили давно. Вони – далека родина. Ми їх не пам’ятаємо. Не знаємо їх. Чи то через обмежений час людини й безкомпромісну смерть, чи то через іронії долі, ми загубили із ними контакт. Але є щось, що не дозволяє втрачати відчуття рідності. Те, що постійно підживлює киснем нашу кров, яка, зрештою, і є спільним знаменником всіх поколінь. Фото, різні розповіді й історії, одяг та інші побутові речі – є таким потрібним киснем. Завдяки цьому ми дозволяємо собі припускати | фантазувати, якими були наші далекі родичі, які характери у них були… Та все ж… м и  н е  є  з н а й о м і…» – йдеться у анотації до виставки.

Експозиція триватиме впродовж трьох тижнів за адресою: Івано-Франківськ, Марійки Підгірянки, 23.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...