Мед Атлант

Як і чому франківці набивали татуювання заради звірят. ВІДЕОСЮЖЕТ

Сьогодні, 31 серпня в івано-франківському молодіжному просторі “Параграф” провели акцію на підтримку прав тварин “Тату заради звірят”. Як і для чого це зробили активісти, дізнавалися журналісти “МІСТА”:

Її звати Аня, вона студентка. Прийшла на акцію “Тату заради звірят”, бо подобаються татуювання. А ще вона хоче, аби люди змінили ставлення до тварин і захищали їх. “Якщо я можу чимось допомогти, навіть незначним, я це зроблю. Плюс отримаю бонус – татуювання. А це естетика”, – каже Аня.

Організувала акцію громадська організація “Відкриті клітки”, яка займається захистом тварин. Їхня мета – запобігти стражданню тварин. Йдеться, до прикладу, про промислові умови їх утримання. “Страждання і біль фермерських тварин – знецінені у порівнянні з домашніми”, – розповідає Яна Геращенко, представниця ГО “Відкриті клітки”.

Організація веде кілька кампаній: ресторанну, спорт та веганство, антихутряну, “Cage Free” – відмова від кліткового утримання курей. “Татуювання заради звірят” – ще одна, це співпраця майстрів татуювань, які використовують етичні матеріали (не містять тваринних компонентів і не тестуються на тваринах). Художники розробляють ескізи, охочі вибирають те, що до вподоби. Виручені кошти за зроблену роботу передають до організації для продовження діяльності.

Сьогодні працювали чотири майстрині, у кожної з них свій стиль. Олена Волошенко – з Києва, навчається на художника. Майстриня не вперше бере участь у благодійних фестивалях. Тату робить уже чотири роки. Каже, це мистецтво. А про те, і дієвий спосіб привернути увагу до різних проблем. “Допомагати тваринам можна будь-яким способом, навіть татуюванням”, – переконана Олена. Татуювання не може коштувати дешево, адже роботу майстра слід цінувати. Якісні малюнки прикрашають людину й можуть бути спогадом про подію, вчинок тощо. Працює Олена в техніці мінімалізму.

Усі, хто роблять татуювання, повинні пам’ятати про догляд. Після нанесення можна нанести вазелін та накласти пелюшку. Увечері і перші декілька днів тату слід промивати з милом. До слова, на фестивалі майстрині працювали зі стерильними матеріалами.

Інша учасниця акції – Таша вибрала для себе малюнок кота. Дівчина має двох котів і на честь них вирішила набити татуювання. З кожної зарплати Таша намагається виділяти кошти на благодійність. Тату робить з 18 років. Цього разу вирішила поєднати приємне з корисним. Запитуємо у дівчини, як франківці ставляться до татуювань. Каже, коментарі чує часто. Однак на роботах зауважень практично не було.

Окрім татуювань, під час акції можна було придбати веганську їжу і насолодитися музикою. “Це моя форма волонтерства, те, чим я можу підтримати цей проєкт. Я є також координатором цієї організації ( “Відкритих кліток, – ред.) у Франківську. Нас близько десяти, – розповідає Євген Філатов, діджей.

На заході можна було придбати продукцію “Відкритих кліток” – екосумки, футболки, наліпки, брошурки. Дизайн розробили волонтери. Виручені кошти також підуть на наступні проєкти “Відкритих кліток”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...