Мед Атлант

На Івано-Франківщині почали оцифровувати пенсійні справи

В Івано-Франківській області розпочали процес оцифрування пенсійних справ.

З вересня у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області запрацював новостворений відділ з ретро-конверсії. Його завдання – оцифрування пенсійних справ мешканців Івано-Франківщини. Надважлива місія – переведення майже 350 тисяч таких історій в електронний формат.

Процес оцифрування пенсійних справ складається зі сканування всіх документів, кадрування зображення та наступного документування. Збереження всіх даних забезпечено Пенсійним фондом України на центральному сервері, доступ до якого належно захищено. Таким чином, у Пенсійному фонді України активно створюється новітня система обслуговування громадян та обробки пенсійної документації на базі централізованих інформаційних технологій, головний вектор якої – поліпшення якості прийому громадян, зменшення термінів обробки заяв та документів, можливість дистанційного доступу пенсіонера до своєї пенсійної справи.

У Головному управлінні ПФУ в області зазначають, що для спрощення контакту “Пенсійний фонд – громадянин” розроблений мобільний додаток “Е-пенсія”, який дасть змогу отримати доступ до ресурсів веб-порталу електронних послуг ПФУ із мобільних пристроїв. Якраз і впроваджуються технології оцифрування пенсійних справ (ретро-конверсія) та розгортання для цього процесу відповідної технічної бази.

Запровадження електронних пенсійних справ дасть змогу забезпечити пенсіонерам доступ до матеріалів своєї пенсійної справи з будь-якого місця. Таке нововведення створить можливість для надання послуг незалежно від місця проживання. Ефективніше використовуватимуться вивільнені приміщення органів Пенсійного фонду України. Завдяки системі забезпечимо наскрізний автоматизований контроль актуальності та достовірності документів”, – акцентує виконувач обов’язків начальника Головного управління ПФУ в Івано-Франківській області Роман Берчак.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...