Мед Атлант

У Франківську біля вокзалу чоловік покусав та побив патрульних

18 жовтня Івано-Франківський міський суд виніс вирок прикарпатцю, який побив та покусав патрульних.

26 лютого 2019 року близько 00:50 у Франківську під час патрулювання двом поліцейським надійшло повідомлення про бійку по вул. Привокзальній.

Прибувши на місце виклику, патрульні виявлили чоловіка, який виражався нецензурною лайкою в бік працівників Управління патрульної поліції екіпажу, які прибули раніше на місце події.

Правоохоронці попросили чоловіка припинити лаятися та він ніяк не відреагував на вимогу та продовжив виражатися в сторону працівників поліції ненормативною лексикою.

Діючи згідно вимог та закону, поліцейські змушені були застосувати до чоловіка фізичну силу – загнули руки за спину.

Обвинувачений почав чинити фізичний опір: вдарив ліктем в обличчя одному з патрульних та спробував вирватися.

Працівники патрульної поліці змушені були повалити чоловіка на землю. Натомість він вкусив одного з правоохоронців у ліве стегно.

Щоб припинити опір, правоохоронці вдягли на чоловіка кайданки.

Обвинувачений продовжував чинити опір, лежачи на землі, та вибив планшет з рук лейтенанта, який прийшов на допомогу колегам.

8 жовтня двоє потерпілих патрульних та обвинувачений уклали угоду про примирення. Згідно з її умовами потерпілі та обвинувачений дійшли згоди, що злочини обвинуваченим було вчинено саме при обставинах, вказаних у судовому рішенні.

Обвинувачений беззастережно та у повному обсязі визнав свою вину у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.342, ч.2 ст.345 КК України. До обставин, які пом`якшують покарання, сторони віднесли щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, обставин, які обтяжують покарання, – не встановлено.

Суд визнав винуватим чоловіка у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.342, ч.2 ст.345 КК України, та призначити йому покарання:

за ч.2 ст.342 КК України обмеження волі на строк один рік;

за ч.2 ст.345 КК України обмеження волі на строк два роки.

На підставі ч.1 ст.70 КК України визначив обвинуваченому остаточне покарання за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим обмеження волі на строк два роки.

На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування призначеного основного покарання у виді обмеження волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю один рік.

Відповідно до п.п.1, 2 ч.1 ст.76 КК України та п. 4 ч.3 ст.76 КК України поклав на наступні обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...