Мед Атлант

Україна вживає комплексні заходи для стримування нової коронавірусної інфекції

Станом на 31 січня 2020 року у світі зареєстровано 9 776 підтверджених лабораторно випадків коронавірусної інфекції 2019-nCoV, 213 з них – смертельні. В Україні жодного підтвердженого лабораторно випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано.

30 січня Генеральний директор ВООЗ скликав Комітет з надзвичайних ситуацій у сфері громадського здоров’я для перегляду оцінки ризику поширення нової коронавірусної інфекції.

За результатами засідання Комітету, користуючись правом, наданим йому статтею 12 Міжнародних медико-санітарних правил, Генеральний директор ВООЗ прийняв рішення про визнання ситуації з поширенням нової коронавірусної інфекції надзвичайною подією у сфері громадського здоров’я, що має міжнародне значення.

ВООЗ закликає посилити координацію зусиль та готовність країн для недопущення поширення нового коронавірусу у світі. Українапостійно підтримує діалог з міжнародною спільнотою та оперативно реагує на всі рекомендації організації, – зазначив голова Представництва ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт.

Всім країнам рекомендовано переглянути, вдосконалити та протестувати свої плани готовності, перевірити наявні запаси, ресурси й оцінити їх.

Україна вживає комплексні заходи для стримування вірусу 2019-nCoV. На сьогодні вже розроблені маршрути пацієнтів для кожної області при підозрі випадку нового коронавіруса, перевірено наявність всіх медичних засобів для лікування та налагоджена система епідемічних оповіщень, – повідомив заступник міністра Дмитро Коваль.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...