Мед Атлант

На круїзному лайнері, на якому відпочивала жертва коронавірусу, є 49 українців

На борту круїзного лайнера Grand Princess, який почали перевіряти після смерті одного з колишніх пасажирів від коронавірусу, знаходиться 49 українців.

Про це Суспільному розповів директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.

Погорельцев уточнив, що за інформацію Державного департаменту США, на борту круїзного лайнера перебуває 49 громадян України. Наразі Генеральне консульство України в Сан-Франциско з’ясовує інформацію щодо можливої наявності серед інфікованих осіб громадян України.

“Зараз лайнер Grand Princess знаходиться на рейді біля берегів Північної Каліфорнії. На борту судна перебуває 3500 осіб, громадяни 54 країн світу (1100 членів екіпажу, 2400 пасажирів)”, – повідомив Погорельцев.

За його даними, компетентними органами штату Каліфорнія було прийнято рішення щодо перевірки пасажирів лайнера на наявність ознак коронавірусної пневмонії через перший летальний випадок, оскільки померла особа відпочивала у лютому місяці на цьому судні.

“У цьому зв’язку, місцевою владою було прийнято рішення щодо тимчасової заборони на вхід до гавані Сан-Франциско вказаного судна. Гелікоптерами берегової охорони США на борт лайнера було доставлено тести на COVID-19 з метою перевірки усіх пасажирів, хто потенційно міг контактувати з померлим в Каліфорнії чоловіком, а також тієї категорії осіб, які мають перші ознаки респіраторної інфекції”, – повідомив Погорельцев.

Вказано, що в залежності від результатів тестів буде ухвалено рішення щодо карантинування частини пасажирів або всього судна.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...