Мед Атлант

Родичі померлої породіллі з Болехова заявляють, що вона була за кордоном ще в листопаді минулого року

30 березня 2020 року в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі померла породілля із Болехова.

Жінка поступила до Центру за направленням із Болехівського пологового будинку, в який потрапила із високим тиском. Руслан Савчук, головний державний санітарний лікар Івано-Франківської області заявив під час брифінгу в обласній державній адміністрації, який відбувся 31 березня, про те, що коли жінці стало гірше, вона начебто зізналася, що була за кордоном.

29 березня різко піднялася температура, 38-39 градусів. Почало наростати явище дихальної недостатності. Тоді лікарем акушер-гінекологом було повторно проведено збір додаткового аналізу. Тоді породілля зізналася, що напередодні приїхала з Польщі. Одразу її було переведено в ізольоване приміщення, окреме відділення, яке було з окремим входом. Всі лікарі мали засоби індивідуального захисту, – заявив Руслан Савчук.

Тим часом рідна сестра померлої Оксана Стасевич спростовує цю заяву. В телефонній розмові із кореспондентом WestNews вона заявила, що її сестра була за кордоном ще минулого року і востаннє перетинала кордон України 20 листопада 2019 року. На доказ вона надала копії сторінок закордонного паспорта Галини.

 

Також Оксана розповіла, що сестра справді ще 6 березня потрапила до Болехівського пологового будинку зі скаргами на високий тиск, оскільки мала проблеми із зайвою вагою. (Попередній діагноз – хронічна артеріальна гіпертензія (прим. ред.)

10 березня з Болехова жінку скерували до Івано-Франківська, куди вона поїхала своєю машиною. Далі, стверджує Оксана, із Галиною вони впродовж усього періоду перебування її в перинатальному центрі не контактували. Передачі передавали через санітарок. Зв’язок тримали через  телефон та месенджер.

Власне, в одній із таких переписок, каже Оксана, Галина написала, що сидить на коридорі, бо палату дезинфікують, а пацієнток, з якими вона перебувала в палаті, кудись перевезли. Було це, зі слів Оксани, приблизно за півтори тижні до сумнозвісних подій.

Згодом Галина написала, що їй знову стало гірше і вона перебуває в кисневій масці.

Наступного дня після пологів до Галини викликали родичів, повідомивши, що вона у важкому стані. Братові і сестрі дозволили подивитися на Галину з порогу реанімації. Вона ще дихала, каже Оксана. Також, зі слів родичів, ніхто з персоналу біля Галини не був у захисному спецодязі.

Лікуючий лікар подзвонив до нас, щоби ми приїхали, бо вона дуже тяжка. Ми приїхали. Ми були в реанімації, ніхто не мав спецодягу того. Навіть один лікар вийшов без маски. Лікар закликав брата і ще одну сестру – подивитися. Вони її лише з порогу бачили на ліжку. Вони були без нічого. Я не розумію, як могла бути підозра на короновірус, – каже Оксана.

Тіло померлої доставили в морг. Родині його не віддали – сказали, що взяли матеріал на дослідження COVID19. Результати мали бути сьогодні, однак після 17-00 родичам повідомили, що результатів ще немає. І сказали телефонувати завтра зранку.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...