Мед Атлант

#ФранківщинаТуристична: ТОП-5 місць Калущини, які варто відвідати

Калуш, як і будь-який інший район Прикарпаття, має чим порадувати тамтешніх мешканців та гостей міста. Серед місць, які найбільше подобаються туристам, “МІСТО” виділило такі:

Стара друкарня


Колись ця друкарня функціонувала і видавала газети та бланки. Друкарня мала два поверхи. Пізніше через поганий стан приміщення було прийнято рішення друкарню знести, а на її місці звести вищу будівлю. Сьогодні – це закинуте приміщення, яке стало місцем зустрічей закоханих та локацією для фотосесій.
Маршрут: м. Калуш, вул. Шевченка, 4

Домбровський кар’єр


Закинуте родовище, яке також є одним з улюблених місць молоді для проведення фотосесій. Родовище калійних солей, розташоване у внутрішній зоні Передкарпатського передового прогину в Калуському районі Івано-Франківської області. Це з багатьох точок зору унікальний об’єкт, на якому поклади кам’яної солі експлуатувалися протягом багатьох століть.
Маршрут: З Івано-Франківська можна добратися приблизно за 40 хвилин автомобілем. Найшвидший маршрут пролягає через трасу H10

Височанка


Один з районів малоповерхової садибної забудови Калуша. Походить від назви гори, що височіє над Калушем і входить до складу Калуського району.
Маршрут:На півночі межує з дачним районом Залісся і лісовим масивом, на сході — з селом Студінка і районом Підгірки, на півдні — з центральною частиною міста, на заході — з районом Баня.

Музей Степана Бандери


Музей розкриває історію національно-визвольної боротьби українського народу. Також відвідувачі дізнаються більше про життя та політичну діяльність провідника ОУН Степана Бандеру.
Маршрут: Музей розташований в с. Старий Угринів Калуського району.

Річка Лімниця


Вважається найчистішою річкою Європи. Довжина річки 122 км., площа басейну 1580 км². У верхів’ї річкова долина вузька, береги урвисті. У районі села Ясень — асиметрична, з низьким правим і підвищеним лівим берегами. Нижче долина Лімниці трапецієподібна, завширшки 4—7 км. У нижній течії ширина зменшується до 2 км.Береги річки зарослі 80-літніми сосновими та дубовими лісами.
Маршрут: Річка протікає через Рожнятівський, Калуський та Галицький райони.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...