Мед Атлант

У Франківську водій маршрутки відмовився безкоштовно везти АТОвця

Сьогодні, 16 листопада, у Франківську біля вокзалу водій маршрутки №26 відмовився безкоштовно везти АТОвця.

Інцидент трапився близько 11:30.

Водій сказав мені, що усі пільові місця у маршрутці зайняті і я змушений оплатити вартість проїзду, якщо хочу їхати. Не дуже приємна ситуація вийшла. Шкода, що у нас все так, – каже Михайло Цахнів.

Додамо, що пунктом 7 частини першої статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 22 жовтня 1993 року № 3551-XII закріплене право учасників бойових дій на безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, зокрема, внутрішньорайонних, внутрішньо- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання за наявності посвідчення встановленого зразка, а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду – також електронного квитка, який видається на безоплатній основі.

Нагадаємо, що нещодавно у Франківску вже був схожий інцидент. Тоді АТОвці “зустрілися” з водієм, який відмовився везти інваліда війни й написали на нього скаргу.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...