Мед Атлант

Жителі Яворова перекрили дорогу – протестують проти призначення старости

Жителі села Яворів перекрили дорогу регіонального значення Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський. Вони незадоволені рішенням, ухваленим на першій сесії Косівської ОТГ. В ньому йдеться про призначення старостою Яворова Віти Копильчук.

Про це інформує Суспільне. Карпати.

“Дорогу перекрили в знак протесту, бо наш новий голова громади (Юрій Плосконос -ред.) не хоче слухати думку жителів села. Ми повинні мати свого газду, – розповідає мешканка Яворова Марія Сенчук. – В нас був схід селян і призначили нам Віту Копильчук. Вона сама вчителька і наш народ не бачить в ній керівника”.

За словами жінки, селяни готові іти на компроміс. Якщо голова Косівської об’єднаної територіальної громади – проти колишнього очільника села Валерія Коцелівського, який програв вибори на голову ОТГ, вони готові, щоб старостою була інша людина, але не Віта Копильчук.

“Ми хочемо, щоб нам не ставили ультиматум і прислухалися до нашої думки”, – каже Марія Сенчук.

Натомість, голова об’єднаної громади Юрій Плосконос вважає, що усе відбулося відповідно до закону.

“Якщо громаді села треба заспокоїтися, то я готовий кожен день бути в Яворові. Не розумію, чому вийшов такий негатив. Людина ще не приступила до своїх повноважень. Давайте, нехай вона побуде трохи, а там побачимо. Якщо не будете задоволені, то звернетеся до сесії, і будемо щось вирішувати”, – каже очільник Косівської громади.

Протестувальники ж повідомили, що вони не розійдуться до тих пір, поки до них не приїде голова ОТГ Юрій Плосконос.

Читайте також: На Косівщині люди перекрили дорогу “Татарів- Кам’янець-Подільський”. ФОТО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...