Мед Атлант

COVID-19 забрав життя українського історика Ігоря Скочиляса

У Львові помер 53-річний професор Українського католицького університету, автор понад 250 наукових праць, історик Ігор Скочиляс.

Про цеповідомили на сторінці у фейсбуку Українського католицького університету.

Він лікувався у шпиталі від COVID-19, довгий час перебував у реанімації. Коронавірус викликав у нього тромбофлебіт легень. Він перебував у важкому стані, друзі просили про допомогу для науковця і молитву.

Це непоправна втрата для всіх, хто знав Ігоря – хто працював разом з ним в історичному архіві, хто був слухачем його лекцій і семінарів, хто допомагав у дослідницьких проєктах, хто стояв поруч з ним на барикадах Революції Гідності і відстоював принципи гідного життя, хто молився разом з ним у храмах і на майданах, – йдеться у дописі.

Ігор Скочиляс – доктор історичних наук, завідувач кафедри історії Гуманітарного факультету УКУ, керівник Центру релігійної культури, ініціатор і натхненник дослідницької програми «Київське християнство».

Народився 5 квітня 1967 р. у селі Цигани Борщівського району Тернопільської області.

Дослідник домодерної релігійної культури і східного християнства в Україні, унійних ідей та інституційної історії Київської митрополії у порівняльній перспективі; автор історіографічних концептів «Slavia Unita» і «Київська традиція».

З 2013 по 2015 був гостьовим професором для студентів Українського Вільного Університету / Ukrainische Freie Universität (Мюнхен).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...