Мед Атлант

“Ніхто не збідніє від цього в Києві”. Депутати райрад Прикарпаття хочуть 5 % ПДФО

В Івано-Франківську перед адмінбудинком відбулася спільна сесія шести районних рад Прикарпаття.

Перед відкриттям депутати вшанували загиблих на Майдані – поклали квіти до Стіни пам’яті Героїв Небесної Сотні, пише Суспільне Карпати.

На сесії розглядали лише одне питання – звернення до президента Зеленського, Верховної Ради України, Кабміну та обласних рад щодо фінансування районних рад.

Ми надіємося на підтримку наших колег – депутатів обласної ради, сесія яких відбудеться 19-го лютого. І, відповідно, десь напрацьований такий проєкт рішення, який ми спільно підтримуємо. Цей проєкт завтра буде винесено в зал івано-Франківської обласної ради, – каже голова Івано-Франківської районної ради Василь Попович.

За його словами, у 2021-му році прийнято такі бюджети для райрад: для Верховинської – 112 тисяч гривень, Калуської – 87,7 тисяч, Коломийської – 101 тисяча, Косівської – 400 тисяч, Надвірнянської – 425 тисяч, Івано-Франківської – 120 тисяч.

Хочемо 5 % податку на доходи фізичних осіб. По районних бюджетах це дасть такі цифри: Верховинський отримає 3,5 млн грн, Івано-Франківський – 160 млн грн, Калуський – 65,7 млн грн, Коломийський – 46,6 млн грн, Косівський – 8 млн, Надвірнянський – 27 млн грн. Ніхто не збідніє від цього в Києві. Вони там роздувають штати, а ми, відповідно, будемо мати на виконання своїх повноважень, – зазначив Василь Попович.

Депутати усіх районних рад Прикарпаття одноголосно підтримали це рішення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...